22 Mayıs 2017 Pazartesi

UNIVERSAL CANAVARLARI GERİ DÖNÜYOR! - EMRE KARA

Universal stüdyosu 1930'larda çektiği canavar filmleriyle meşhurdu. Şimdi stüdyo bu filmleri yeniden çekmeye karar verdi ve yeni oluşturacağı evreni "Dark Universe" olarak adlandırdı. Yeniden çekilecek filmlere bakmadan önce orijinal filmlere bir bakalım:

- Dracula (1931) Tod Browning (başrolde Bela Lugosi)
- Frankenstein (1931) & Bride of Frankenstein (1935) James Whale (başrolde Boris Karloff & Elsa Lanchester)
- The Mummy (1932) Karl Freund (başrolde Boris Karloff)
- The Invisible Man (1933) James Whale (başrolde Claude Rains)
- The Wolf Man (1941) George Waggner (başrolde Lon Chaney Jr.)
- Creature from the Black Lagoon (1954) Jack Arnold



Şimdi de yeniden çekilecek filmlere bakalım:

- "The Mummy" bu yıl 9 Haziran'da vizyona girecek. Alex Kurtzman'ın yönettiği filmin başrollerinde Sofia Boutella, Tom Cruise ve Russell Crowe var. Orijinal filmde Boris Karloff'un oynadığı mumya Imhotep karakterini "The Mummy" (1999) filminde de Arnold Vosloo oynamıştı. Imhotep'in yerini bu yeni filmde bir kadın mumya olan Ahmanet (Sofia Boutella) karakteri alacak. (Bu arada yeni filmde Russell Crowe Dr. Henry Jekyll karakterini oynayacak. Bu karakter, yeni serideki filmler arasında organik bağ kuracak bir karakter olacak. Kendisinin Prodigium adında, canavarları bulmaya adanmış gizemli bir organizasyonu olacak.)

- "Bride of Frankenstein" 2019'da çıkacak. Yönetmeni Bill Condon, oyuncuları henüz belli değil.

- Yeni serinin üçüncü filminin adı ve öyküsü henüz belli değil ama çıkış yılı olarak 2019 görünüyor. Film hakkında bilinen tek şey Frankenstein rolünde Javier Bardem'in yer alacağı.

- "The Invisible Man" (1933) filmi de yeniden çekiliyor ama çıkış yılı henüz belli değil. Orijinal filmde Claude Rains'in oynadığı Dr. Griffin karakterini bu yeni filmde Johnny Depp oynayacak.

Universal stüdyosu, yeni oluşturacağı evrende yer alacak oyuncuların bir arada olduğu bir fotoğraf yayınladı. O fotoğrafla yazıyı bitirelim:


Russell Crowe - Javier Bardem - Tom Cruise - Johnny Depp - Sofia Boutella

EMRE KARA
Tüm yazılarımın tüm hakları saklıdır. Kalbimde ve zihnimde. :)