14 Kasım 2014 Cuma

KANINIZI DONDURACAK 10 FİLM - ÖMER FARUK GÜNAYDIN

Öyle filmler vardır ki izlerken "yok artık" demekten kendinizi alamazsınız . İşte bunlar onlardan.

1) The Stoning of Soraya M. (ABD yapımı-2008-8.0)
İran'da zina suçlarına karşı verilen recm cezasını konu alan film günümüzde bu cezanın dini ölçütlerden uzaklaştırılıp toplumsal anlayışla ve sıradanlıkla uygulanan bir ceza haline geldiğini Soraya' nın dramı üzerinden ele alıyor.





2) I Saw the Devil (Güney Kore yapımı-2010-7.8)
Jee-woon Kim'in başarılı filmlerinden biri olan "I Saw the Devil" , sevgilisi acımasız bir katil tarafından öldürülen bir ajanın intikam mücadelesini anlatıyor.





3) Sympathy for Mr. Vengeance (Güney Kore yapımı-2002-7.7)
Chan-wook Park'ın "İntikam Üçlemesi" olarak bilinen serisinin ilk filmi olan "Sympathy for Mr. Vengeance", üçlemenin adını daha çok "Oldboy"la duyurmasına rağmen oldukça etkileyici.





4) Dog Eat Dog (Kolombiya yapımı-2008-6.7)
Kolombiya sinemasının başarılı filmlerinden biri olan "Dog Eat Dog" gösterime girdiği yıl Kolombiya sinemasının en iyi filmi seçiliyor . Mafyanın ne kadar acımasız olabileceğini tüm gerçekliğiyle gözler önüne seren film, kara para etrafında dönen kirli oyunları anlatıyor.







5) Lock, Stock and Two Smoking Barrels (İngiliz yapımı-1998-8.2)
Kara para çevresinde dönen kısır döngüyü anlatan bir film. ("Dog Eat Dog", bu senaryonun Kolombiya versiyonu.)





6) Prisoners (Amerikan yapımı-2013-8.1)
Film, sinemanın birçok kez ele aldığı çocuk kaçırma konusunu çok etkileyici bir şekilde sunarak ön plana çıkıyor.





7) The Canyon (Amerikan yapımı-2009-5.9)
Gerçek bir olaydan esinlenerek çekilen film, sıradan sayılacak bir filmden birkaç adım önde sayılır. Amerika'daki kanyonları ziyaret etmek isteyen iki çiftin kanyon macerasını anlatan film bir süre sonra ölüm kalım mücadelesine dönüşüyor. Filmin, trajikomik sahnelerinin yanında kanyonların büyüleyici ve akıl almaz büyüklüğünü ifade etmesi de etkileyici.





8) No Country for Old Men (Amerikan yapımı-2007-8.2)
Ethan ve Joel Coen kardeşlerin en başarılı filmlerinden bir olan " No Country for Old Men" Javier Bardem'in büyüleyici oyunculuğuyla çok daha fazla alkışı hak ediyor. Bu filmle Javier Bardem'in en iyi yardımcı erkek oyuncu Oscar ödülünü aldığını da unutmamak gerekiyor .





9) Drive (Amerikan yapımı-2011-7.8)
Danimarkalı yönetmen Nicolas Winding Refn'in ismini ön plana çıkaran film, sıradan bir konuyu etkileyici bir üslupla ele alıyor. Filmde Ryan Ghosling'in oyunculuğu dikkat çekerken bazı sahneler "Yok artık!" dedirtecek boyutta.



10) Reservoir Dogs (Amerikan yapımı-1992-8.4)
Amerikalı yönetmen Quantin Tarantino'nun ilk filmi olan "Reservoir Dogs" kanlı sahneleriyle sinemaya yeni bir tür kazandırıyor. Bir mafyanın banka soygunu etrafında dönen kanlı hesaplaşmasını anlatan filmin yapımcılığını da, filmin başrol oyuncularından biri olan Harvey Keitel'ın yaptığını not etmek gerek.





Not: Filmin Adı – Yapımcı Ülke – Yapım Yılı – IMDb puanı

ÖMER FARUK GÜNAYDIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder